aa1tg24-V.jpgVRACHTWAGENPARKEREN

Onderdeel van de aanpak van ROM/S was om het parkeren van vrachtwagens op de openbare weg zo veel mogelijk terug te dringen. De regiogemeenten hebben hiertoe een actief handhavingsbeleid ingezet; buiten kantooruren mogen er geen vrachtwagens in het openbaar gebied van de regio worden geparkeerd. Voor (kleine) bedrijven die geen alternatief kunnen vinden werd door ROM/S jarenlang een alternatief geboden met de ontwikkeling van vrachtwagen parkeerterreinen. Er waren twee locaties beschikbaar:

 

  • Bedrijventerrein Gelkenes (Groot Ammers)
  • Spijksedijk (Gorinchem)

 

Aangezien de parkeerproblematiek in de loop der jaren flink is afgenomen en ROM/S aan het einde van haar looptijd begint te komen is het parkeerterrein Gelkenes in 2019 gesloten en verkocht aan buurman Teka Trading. De terreinen waren voorzien van parkeervakken van circa 19 meter (of kleiner) en er stond een overdekte fietsenstalling. Personenauto’s konden op de eigen parkeerplek geparkeerd worden. De toegangscontrole was elektronisch met 24/7 beveiliging. Op het parkeerterrein aan de Spijksedijk kon stroom afgenomen worden tegen betaling. De kosten voor het huren van een vrachtwagenparkeerplaats bedroegen € 1.650,- ex BTW per jaar.

In 2020 is het gebruik van het laatste parkeer terrein aan de Spijksedijk te Gorinchem verder afgebouwd en begin 2021 is het parkeerterrein gesloten en afgestoten door de ROM/S. De gemeente Gorinchem zoekt een andere invulling voor het terrein dat te huur staat.