Start uitbreiding Van der Vlist Transportgroep in Schelluinen

 

Van der Vlist Transportgroep heeft de plannen afgerond voor de recent aangekochte grond op het bedrijventerrein Schelluinen-West. Begin oktober 2017 zijn de grondwerkzaamheden gestart. Voor het einde van het jaar verhuizen verschillende business units van het zwaar transportbedrijf naar de nieuwe vestiging. De reden daarvoor is dat Van der Vlist groeit. Dat betekent meer materieel en extra personeel, waardoor de vestiging in Groot-Ammers meer ruimte nodig heeft.

Met de aankoop van de kavel op Schelluinen-West is Van der Vlist Transportgroep klaar voor de toekomst. Het hoofdkantoor van Van der Vlist blijft in Groot-Ammers, maar de locatie biedt inmiddels niet meer genoeg capaciteit. Er is 20.000 m² grond aangekocht, maar het is de bedoeling deze op termijn met nog eens twee hectare aan de westzijde uitbreiden.

Momenteel realiseert het bedrijf tijdelijke huisvestiging voor de business units Van der Vlist Speciaal- en Zwaartransport, Van der Vlist Modulair Transport en Van der Vlist Logistics. Deze onderdelen nemen naar verwachting het nieuwe terrein in de tweede helft van december 2017 in gebruik. De reparaties en het onderhoud van het materieel worden voorlopig nog in Groot-Ammers uitgevoerd. Maar de bouw van een moderne werkplaats en kantoor wordt meegenomen in de plannen voor permanente huisvesting op Schelluinen-West.

Hoofdkantoor
De kavel van Van der Vlist ligt in het middengebied. Het terrein biedt veel voordelen voor het zwaar transportbedrijf. Het ligt centraal, dichtbij Gorinchem en is direct aangesloten op het knooppunt A15/A27. Voor een bedrijf met een wagenpark van 250 trucks en opleggers is dat een pré.